PIVOT SHUTTLE LT

Pivot představil zcela nový e-bike Shuttle LT a zkompletoval tím trio svých Shuttlů. 

Trailový originální Shuttle se 140mm, All-mountainový lehoučký Shuttle SL na 132mm a nyní endurový Shuttle LT se 165mm zadního zdvihu. Shuttle LT si svou kombinací geometrie, zpracování, síly, výdrže, zdvihu a elegance zaslouží svou vlastní kategorii.

Inspirací Long-Travel Shuttlu byl endurový model Firebird. Shuttle LT tedy není jen pekelný sjezdař, ale také velmi výkonný ebike pro všechno. Vlastní karbon Pivotu, ladění jízdních vlastností továrním týmem, DW-Link a vybalancováním tohoto třaskavého koktejlu se Shuttle LT stal e-bikem se závodním enduro srdcem, přesto zůstal e-kolem, které bude radost jezdit každý den. Rám je vyroben tradičně z karbonu, který si vyrábí sami v Pivotu. Jsou využity všechny technologické finesy jako standard Super Boost 157 Plus a důvtipné tvarovaní zadní stavby. Díky tomu je délka zadní stavby přesně taková, aby kolo bylo skvěle ovladatelné, vešlo se tam 29″ kolo se sjezdovou pneumatikou a vy neškrtali patami o rám. Rovná sedlová trubka ničím nelimituje zasunutí sedlovky. Pod horní rámovou trubkou najdete port pro připevnění kontajneru s Pivot nářadíčkem (Topeak Mini 16+ a 20). Porty pro bezhlučné vedení bowdenů jsou nejen elegantní, ale také ulehčují servisní zásahy.

756Wh baterii přímo pro Pivot dodává nejlepší bateriový partner Shimana. Konfiguraci a zahuštění článků v baterii si v Pivotu navrhli sami. Spolu s motorem Shimano EP8 nabízí až šest hodin plnohodnotného řádění. Baterka byla strategicky umístěna do spodní trubky, co nejníže ke středu. Tento design nejen zjednodušuje výměnu baterie, ale především má za výsledek optimální vybalancování biku. 

Další veledůležitým prvkem je odpružení. DW-Link se 165mm zdvihu a vertikálně umístěným tlumičem Fox Float X pro kompaktnější design a vyšší tuhost konstrukce zajišťuje úžasnou efektivitu odpružení. Flip-Chip umožňuje jednoduchým způsobem změnu geometrie – položenější s nižším středem nebo vzpřímenější s vyšším středem.

Tlumič i vidlice ladí Fox přímo pro Shuttle LT. Vidlice Fox E-Tuned 38 170mm s 44mm offsetem jsou z řady Performance pro osazení „RIDE“ a Factory pro osazení „TEAM“.

Do každé velikosti se vejde plnohodnotný bidon a každá ze zmíněných velikostí je zpracována přímo pro modelového jezdce dané velikosti, aby bylo dosažené správné konstrukční tuhosti pro všechny.

Ubrzdit takovou bestii není hračka a na starosti to mají čtyřpístkové brzdy Shimano XTR operující s masivními kotouči Galfer 223mm vpředu a 203mm vzadu. Kola byla zvolena eMTB DT Swiss HX1501 a obuta do Maxxis Assegai 2,5″. 

Zbytek osazení je v režii Shimana. Konkrétně kombinace SLX/XT u “RIDE” respektive XTR u specifikace “TEAM”.