Pivot Switchblade

Arizonský Pivot odtajnil další evoluci trailového modelu Switchblade. 

Jezdci za řidítky těchto kol ‘na všechno’ se vyvíjí a s nimi nutně musí držet krok i kola. Trailový speciál musí excelovat v trailech, ale musí zvládnout i trochu závodního endura, trochu parků, musí být silný ve výjezdech a mělo by se na něm dát jezdit hodně, hodně dlouho. 

Vylepšený ve všech směrech. 

Evoluce je nekonečný proces, takže stále je co vylepšovat. I legendární Pivot Switchblade. Nyní je ještě víc ‚kolem pro všechno‘, než kdy dříve. Lapidárně napsáno vybrousili sjezdové vlastnosti a navýšili trakci v komplikovaných výjezdech. Tyhle dva směry jsou jako oheň a voda. Nevyčerpatelná látka k přemýšlení pro jezdce i inženýry.  Switchblade září od singletracku po park. Od ladného flow po rozkostičkovaný obraz. Od mlhy před očima ve výjezdech po fanatické dupání v superrychlém sjezdu. 

Geometrie 

Geometrie natáhla rozvor, zkrátila posed, zpřesnila těžiště pro výjezdy, zklidnila se v rychlostech a pečlivý balanc mezi všemi veličinami nastavil snovou ovladatelnost. Délky zadní stavby jsou vztaženy k velikostem. Tuhost každé velikosti, díky individuálnímu vrstvení karbonu taktéž koresponduje s velikostmi. Flip-chip umožňující úpravu geo pro jezdcovi preference, podmínky nebo pro osazení mullet kol. Ještě hlubší zasunutí sedlovek s nejvyšším zdvihem, abyste sedlo dostali ještě níž pro situace a místa, kde i sedlo hodně nízko je furt málo nízko. Ve všech situacích je nový Switchblade ovladatelnější, výkonější i zábavnější kolo. 

DW-link. 

Přesně naladěný DW-link se 142mm zdvihu zpracovává nyní ještě menší ranky a zapracovalo se na „roletách“, kdy i v ratatata rychlých rázech, lepí kolo k zemi. Nastavení kinematiky Switchbladu bylo velkou výzvou. Aby zvládalo veškeré spektrum rychlostí, rázů, tvrdé podmínky závodního endura i precizní funkcionalitu pro komplikované výjezdy. Vzalo si nutné z předešlé verze, započítalo dnešní pojetí ježdění, podobu pomalých hranatých trailů i rychlých flowtrailů. Pro výjezdy si vypůjčilo trochu z Trail429-ky a pro enduro rozbíječku trochu z Firebidra. Nastavení tohoto DW-linku je zkrátka mistrovským dílem. 

Souhrnem. 

Je vyrobený z vlastního karbonu nejvyšší kvality. Tuhost má vztaženou ke každé velikosti, aby drobná dívka nejezdila na stejně tuhém kole vel.XS jako dvoumetrový hromotluk s plnovousem na vel.XL či naopak. Velikosti XS až XL uspokojí jezdce od 149cm do 196cm+. Kinematika DW-link s vertikálním uložením tlumiče zprostředkovává zadnímu kolu 142mm zdvihu. Flip-chip umožňující jemné ladění geometrie pro jezdcův styl nebo podmínky. „High“ pozice zvedne střed a narovná hlavový úhel o 0,5°. Vidlice má zdvih 160mm. Sedlová trubka pojme i hluboko zasunuté sedlovky s nejvyšším zdvihem. Switchblade je v základu osazen 29″ koly, ale je stavěn i pro 27,5″+ i pro mullet. Pojme pneumatiky 29″ do šíře 2,5″ nebo 27,5″+ do šíře 2,8″. Switchblade je připraven pro kontajnery s nářadím vyráběným ve spolupráci s firmou Topeak (Dock Ninja CO2, Dock Ninja Tool Box T16+, Dock Ninja Trifecta nebo Dock Ninja Tool Box Mini 20 Pro). Všechny velikosti pojmou do rámu bidon. Hadice nebo bowdeny jsou vedeny nehlučně skrze vlastní Pivot cable system. Barvy jsou modrá, černá nebo růžová – třísetkusová – limitovaná edice „Talon“.  

PIVOT SWITCHBLADE U NÁS NA ESHOPU

Limitovaná edice „Talon“.  

K dispozici je limitovaná (300ks) edice v laku 35 let starého kola jménem Sun Eagle Talon.  

35 roků inovací tohoto kola se nyní jmenuje Pivot.  

Talon na eshopu najdete ZDE.

Specifikace.

Osazení nevybočuje z tradice Pivotu. Shimano i Sram a odpružení Fox. 

Tři hladiny osazení, kolem jednoho rámu a kinematiky. 

Základní RIDE na kombinaci Shimano SLX/XT nebo Sram GX AXS. Odpružení Fox Performance Float X a Fox Performance 36 160mm, 44mm offset. 

Prostřední PRO obsluhuje Shimano XT/XTR nebo Sram X0 AXS a Fox Factory Float X s Fox Factory 36 160mm, 44mm offset. 

Vrcholová hladina je TEAM a je na čistém Shimanu XTR nebo Sram XX AXS. Fox Factory Float X a Fox Factory 36 160mm, 44mm offset. 

 Limitovaná edice „Talon“ bude jen na hladinách PRO a TEAM.