GARBARUK

Jsme dovozci komponentů Garbaruk.

Rodinná firma Garbaruk vznikla před osmi roky na základech závodního motorsportu. Roky ladili motorky a vyráběli mnoho rozmanitých komponent od řidítek po specifické části motorů. Po této kapitole byli schopni dát dohromady tým vysoce kvalifikovaných a zapálených lidí k projektování, výrobě i testování kolařských součástek. Přerod byl poměrně plynulý. V prvopočátcích se zaměřili na ladění a kompletování hi-end kol, včetně  výroby adekvátně kvalitních tuningových součástí. Tato etapa se přetavila do výroby kompletního alternativního pohonu kompatibilního v celé šíři současných standardů.

U Garbaruku si vyberete ucelenou rodinu lehkých kazet, jednopřevodníků, kladek a ramének přehazovaček, šroubů, drobných doplňků a dutých frézovaných klik. 

Kazety pro 10-11-12 rychlostní systémy, frézované z jednoho kusu, s důrazem na precizní funkcionalitu a nízkou hmotnost. Masivní nabídku jednopřevodníků všech možných tvarů a uchycení pro 1x systémy a s určením na asfalt i do terénu. Dalším zajímavým sortimentem jsou raménka přehazovaček a jejich kladek. Součástí výrobního programu, který se kompletně odehrává pod jejich střechou je i barevná anodizace. Ladění a barvičky jsou spolu neodmyslitelně spjaté.

Duralové, frézované a přesto duté kliky s Q-faktorem 170mm (slitina 7075-T651, 391g/170mm bez převodníku) se vyznačují minimalistickým vzhledem, nízkou váhou a tuhostí i odolností nutnou k modernímu pojetí XC ježdění. Jejich vzhled bezpochyby vkusně a neotřele doplní nejedno kolo. Nabízené délky jsou 165 / 170 / 175mm. Samozřejmostí je různorodá nabídka tvarů a barev převodníků. Ty jsou ke klikám připevňovány skrze Cannondale direct mount standard a nejlépe si rozumí i vypadají pochopitelně spolu. Osa je 30mm / 136mm.

Převodníky Garbaruk jsou nabízeny pro veškeré rozšířené současné standardy uchycení ke klikám. Ať už šrouby či různé druhy přímých montáží. Na výběr jsou oválné, aero i kruhové tvary. Všechny plně kompatibilní s 1x převody. Nabídka obsahuje výběr pro 9-10-11-12 rychlostní systémy a spolupracují s hlavními výrobci řetězů Shimano, Sram, KMC. To vše v různých barevných alternativách.

Kazety Garbaruk jsou frézovány z jednoho kusu oceli, kde největší pastorek je vždy zvlášť a je ze 7075 slitiny hliníku. Tvary zubů jsou pečlivě opracovány, aby hladce řadili pod Shimanem, Sramem i KMC. Zároveň mají ošetřené padání řetězu při protočení dozadu na nejlehčích převodech. Jejich přínosem je vyšší rozsah, nižší hmotnost a barevná rozmanitost.

Vodítka přehazovaček pokrývají rozsah daných kazet a také podtrhují barevný charakter kola. Do těch jsou nabízeny různě barvné kladky. 

U Garbaruku si vyberete i “sety” – kazetu s raménkem přehazovačky i kladkami.