JAK SPRÁVNĚ VYBRAT BRZDOVÉ DESTIČKY GALFER

GALFER je naprostá špička v oboru brzdových komponent. Jejich destičky i kotouče jsou to nejlepší, co na svém kole můžete mít k vylepšení brzdných vlastností.

Jak vybrat správné destičky? V první řadě vybíráte podle značky a modelu brzd, do kterých destičky kupujete. V druhé řadě vybíráte směs.

Jak se orientovat při výběru brzdových destiček na našem e-shopu? Rozkliknete si BRZDOVÉ DESTIČKY, pak zvolíte značku brzd, kterou máte na kole a pro kterou hledáte destičky a až jí najdete, tak přímo u konkrétní destičky si v roletce zvolíte směs, kterou požadujete.


Galfer nabízí následující směsi brzdových destiček:

STANDARDNÍ (černé): ty vyhovují povšechným podmínkám. Mají tvrdší směs a tím i nejdelší životnost. Jejich brzdná síla je spolehlivá ve všech podmínkách.

DO MOKRA (červené): excelují v extrémních podmínkách, mají “měkčí” směs a rychleji se opotřebují. 

NA ZÁVODY (zelené): nemusí se “zajíždět”. Okamžitě jsou efektivní a mají skvělou dávkovací čitelnost, snesou vyšší tepelné namáhání a jsou vynikající i v mokru.

PRO SILNIČNÍ KOLA (modré): jejichž směs je vyladěná přímo pro silničky a jejich menší styčnou plochu pneumatik.

E-BIKE A DH SPECIÁLY (fialové): jsou vyvinuty pro vyšší tepelné namáhání, které ocení především DH závodníci a jezdci na e-biku, ale nejen ti.

TRIAL (žluté): směs vyvinutá pro trial. Má okamžitý náběh, velmi čitelné dávkování a celkově ostřejší výkon.

Obecně platí, že čím měkčí směs (ostřejší brždění, lepší v mokru), tím rychleji se opotřebují a naopak.


DOPORUČENÍ K VÝBĚRU SMĚSI.

Doporučujeme brát názvy směsí a jejich barev orientačně. Ovšem – fialová je ideální a správná pro e-biky, ale to neznamená, že si tuto směs nemůžete pořídit třeba na silniční kolo. V nekonečných Alpských sjezdech jí jistě oceníte. Ideální je opravdu vybírat podle toho, jakým způsobem brzdíte, v jakých podmínkách jezdíte a nikoliv vybírat strojově dle barvy/názvu.  


Galfer pro orientaci ve směsích využívá barevné označení: