TRAILMECH

Trailmech jsou precizní náboje ukrajinských strojařských mágů.

Jedná se o poměrně mladou značku (2012) a stojí za ní stejně jako třeba u kanadských 9point8 cyklističtí nadšenci. Do výroby pouští produkty, až po nekonečném vlastním testování a ladění.  

Nápady, strojařské schopnosti a postupy se v Trailmechu následně promítají do špičkových nábojů.

Jejich vášeň byla oceňena  Design&Innovation Award 2020, přičemž zadní Enduro Boost náboj dokonce byl zvolen vítězem kategorie komponentů! 

Proč? V první řadě díky jejich inovativní zubatce. 

Trailmechem patentovaný systém zubatky nazvaný  „Votrtex“ jsou dvě dokonale doléhající kontaktní plochy ozubených plošek, které jsou zkoseny přesně pod úhlem 6 – 7,2°. Tím fungují jako dva do sebe zapadající kužely, které nejen dokonale přenášejí kroutící moment, ale zamykají se o to pevněji, čím vyšší silou je na ně působeno.

Právě tento systém zubatky byl oceněněn Design&Innovation Award 2020!

Náboje jsou precizně zatěsněné proti vnikání vody, prachu, bláta. Těsnění je namontováno na koncovce náboje a dokonale zakrývá vnější stranu ložiska. Najdete ho na obou stranách každého náboje.

Těsnící kroužky jsou vyrobeny z materiálu rodiny SKF ECOPUR z chemicky stabilních materiálů, odolných proti hydrolíze a vynikajícími vlastnostmi proti tření a opotřebení.