JUICE LUBES – ODPRUŽENÍ A DÍLNA

Dnešní článek poradí čím namazat vidlice, tlumiče a sedlovky, co nalít do pneumatik, jak zabránit srostlým hliníkovým spojům, kterak bojovat s protáčením a klouzáním karbonových součástek  a čím si před zhasnutím v dílně umýt ruce.

Juice Lubes Fork je sprej na ochranu a mazání všech kluzných komponent – vidlice, tlumič, sedlovky. 

Vidlice je možná nejdražší komponent na vašem kole, takže má smysl jí mazat. Bez namazaného řetězu byste také nevyjeli, nebo? Používáním Juice Lubes Fork  kromě mazání také zabraňujete, aby se na kluzácích usazovala špína a prach = vyšší ochrana před poškrábáním = méně nečistot vně vidlice = vidlice vám bude déle sloužit. Dále ošetřuje všechny gumové části a zvyšuje citlivost na ty nejjemnější rázy. Také na sebe neváže prach, protože po nastříkání se odpaří “nosič” a na kluzácích zůstane dlouhotrvající suchý film, který maže, ale nelepí nečistoty.

Netvrdíme, že se jedná o náhradu servisu, ale také to nestojí jako servis vidlice :), Fork Juice je prevence, mazání a ochrana.

Očistěte jakoukoliv nečistotu nebo mastnotu z vnitřních nohou vidlice, nebo tlumiče a před nastříkáním těchto míst, zakryjte kotouče brzd,  protože jinak budou klouzat jako vidlice! Pokud si nebudete jisti, že to kotouče neschytaly, použijte k vyčištění brzd Juice Lubes Brake.

Když už jsme u těch vidlic a tlumičů, hodilo by se podotknout, že Juice Lubes nabízí ucelenou řadu tlumičových olejů různých vizkozit.

Juice Lubes má i řadu produktů, které by více či méně, neměly chybět v dílně. Nepostradatelným v dnešní době je tmel do bezdušových systémů – “mlíko”. Ohledně vlastností to v JL shrnuli lapidárně: “Bezdušový tmel fungující i v kolech  Philla Atwilla.”, což jistě potvrdí i Brendan Fairclough. Vlastnosti tohoto tmelu dovolí jezdit nižší tlaky a získat větší přilnavost, ale zároveň spolehlivě funguje při vysokých tlacích na silničních kolech. Je omyvatelný vodou – méně “takovýho toho vážně zaneřáděnýho” všude kolem při manipulaci. Zacelí až 7mm díry, odhalí miniaturní úniky kolem ráfku. Šetrné složení je nealergické a nenaruší ani ráfek, ani ventilek, ani pneumatiku, ani pásku, nic. Pokud byste zapomněli, že nemáte duše, tak ve vašich kolech vydrží velmi dlouho – efektivně 6-9 měsíců a je kompatibilní se všemi bezdušovými a UST systémy. K dostání je  servisním balení 5l, v klasickém 500ml balení, ale také ve 140ml měkké kapsičce.

Další dílenskou nutností je vazelína. Juice Lubes Bearing Juice je plastická vazelína namíchané speciálně pro použití na kolech. Hlavová složení, středová složení, náboje, atd.

Jakmile se namazaná ložiska roztočí, Bearing Juice nastartuje svou kouzelnou mazací šťávičku. Zároveň bojuje s vlhkostí a udrží vaše komponenty déle svěží. Je odolná proti mytí wapkou a stabilní, čímž vám přinese více času na kole a méně v dílně.

Co určitě oceníte v jsou aluminiová a karbonová pasta. Aluminiová pasta pojmenovaná poněkud nehezky AAS Juice bojuje proti svařování/srůstání hliníkových součástek za studena, otravnému skřípání některých spojů a také tomu, abyste spolu s novými pedály nemuseli kupovat i nové kliky, protože se vám z nich staré nepovedlo povolit. Funguje všude, kde je je spojení hliník/hliník, kov/kov – středová, hlavová složení, pedály v klikách, atd.

Karbonová pasta Carbon Juice je požehnáním pro všechny, kteří bojují s protáčením řidítek v představci nebo zajíždějící sedlovkou. Karbon je hladký, tak to je a dotažením dvoumetrovou pákou a naběhlou žílou na čele, naděláte u karbonových komponent pravděpodobně více škody, než užitku. Jednoduše vyčistěte styčné plochy míst, kde je karbon v kontaktu s karbonem nebo jiným materiálem a naneste Carbon Juice. Následně dotáhněte dle instrukcí. Karbonová pasta vytvoří protikluznou vrstvu, takže sedlovka nezajede, řidítka se neprotočí a vy můžete nerušeně vyrazit za vítězstvími a slávou. 

Nyní si jen umýt ruce. Hand Juice je čistící přípravek na ruce, které vrátí vašim špinavým tlapkám lesk. Funguje stejně jako mýdlo, ale s přísadami na tavení mastnot. Pokud by to někoho zajímalo, obsahuje nulové množství plastových kuliček, které pomáhají drhnout špínu a jsou tolik charakteristické pro jiné výrobky. Víte čím jsou nahrazeny? Mletými skořápkami z vlašských ořechů.  Obsah ořechů by měl být zmíněn pro alergiky. Jo a taky  příjemně voní.

Tak. Hotovo.