JUICE LUBES – MYTÍ KOL

ČISTOTA PŮL ZDRAVÍ – PLATÍ I U KOL

Mytí kol je přirozená součást ježdění na kole. Čisté kolo nejen lépe vypadá, funguje a je po všech stránkách více ve formě, ale dá se smysluplněji mazat a udržovat, čímž vám krom lepší funkce i déle vydrží. Nabídka britských JUICE LUBES pokrývá samozřejmně i kompletní proces mytí kola, takže na vás je jen donést si  kýbl s vodou. 

Asi nikdo si dobrovolně svoje vlastní kolo nemyje wapkou, takže, čím? Košťátka, houbičky, kartáče, hadr. Juice Lubes má jemný kartáč na rám, hrubší rozdvojený na místa mezi klikami a rámem, vidlicí a náboji, hůře dostupné prostory, kterých je na dnešních celoodpružených kolech habaděj. Dalším kartáčem je spíše štětcem – je tenký s delší, pevnopu “štětinou” na kladky přehazovaček, převodníky a také u nich najdete tenký kartáč k čištění kazety. A na finální práci nabízejí houbu a hadr z toho správného materiálu. 

Doporučujeme začít mít kolo od sedla dolů a od “naházených” míst po mastná místa. To proto, aby jste na čistý rám nenechali stékat bláto z pod sedla a stejně tak po čistém rámu nerozpatlávali mastnotu řetězu. 

Přípravky pro mytí kol jsou označeny DIRT JUICE a jsou jednoduše rozdělené. Nejprve použijte BIKE CLEANER, kterým kolo nastříkáte, necháte chvilku působit a pak spláchnete, setřete. V závislosti na míře zaneřáděnosti kola to opakujete. Šetřete peněženku i prostředí a po vypotřebování BIKE CLEANERU v rozprašovači, nařeďte do stejné nádoby nový. K tomu slouží přípravek BIKE CLEANER – SUPER, který nařeďte do rozprašovače v poměru 1:10 a dostanete původní BIKE CLEANER.

Následuje odmašťování řetězové špíny, která je vážně hnus. Použijte přípravek CHAIN CLEANER – BOSS pomocí štětce, rozprašovače nebo ve spreji. Jeho síla se bezpečně dostane do řetězu i pastorků a zbaví ho šmíru, mastnoty, všeho. Vážně nedoporučujeme tuhle proceduru podceňovat, vzpomeňte si jak nepříjemné je nečekaně kupovat řetěz a pastorky, bez varování. Navíc nyní v době Covidu je to se skladem bídné. Nezapomeňte na pračku řetězu – viz předešlý článek, jež se věnoval údržbě a mazání řetězu

Když je to nejhorší za vámi, pohlaďte zbylou mastnotu třeba kolem patek rámu v blízkosti kazety univerzálním odmašťovačem Workshop Degreaser – HERO ve spreji. Pak už zbývá jen rám finálně opláchnout a konečně pohladit. Ideálně sprejem FRAME JUICE lesklé rámy nebo přípravkem na matné povrchy – FRAME MATT FINISH. Oba zároveň chrání a v určité míře odpuzují novou špínu. Sprej na matné rámy (Frame Matt Finish) dodává matným barvám krásně hebký vinylový vzhled a voní po borůvkách :).

Než se poplácáte po ramenou, nezapomeňte na brzdové kotouče. Je vhodné je odmastit, nejen protože na nich ulpělo, kde co při mytrí, ale protože spolu s odmaštěním ho zbavíte i brzdného šmíru, který pak “zajíždíte a pečete” do destiček. Čistý kotouč je důležitý. Přípravek pro odmaštění kotoučů se jmenuje  BRAKE JUICE a je ve spreji.

Jo a ještě jedna důležitost. K mytí potřebujete vodu a voda je paradoxně v zásadě nepřítel kola a komponentů obecně. Tedy ta, která po umytí zůstane uvnitř všech titěrných míst. Použijte sprej Juice Lubes JL69, který se dokonale postará, aby všechna tato místa ochránil a vodu vytlačil. Do bowdenů, řetěz, podsedlová objímka, čepy, prostě všechna nedostupná místa, kde z logiky věci voda nedělá dobrotu.

Nepodceňujte čistotu, prodlužuje životnost a máte přehled o kondici rámu i komponentů. Produkty JUICE LUBES jsou uceleným řešením, jsou šetrné k životnímu prostředí nebo plně odbouratelné a o jejich síle a vlastnostech jsou už dlouho přesvědčení mechanici Kolofixu, Tým Gapp System – Kolofix MTB team v čele s Jitkou Čábelickou, endurostřelci Kuba Říha a Frenk nebo ze zahraničních slavných jmen Brendan Fairclough. 

Juice Lubes je jistota.