FRENK – Trophy Of Nations 2022

foto: Tomáš Král , @kraliqe

Finale Ligure, ITA, 1.10.2022

Mezi nejrychlejšími dědky z CZE jsme se dohodli – nebo spíše nedohodli, ale to je jiný příběh – na složení repre teamu 35+. Několik dní před závodem na tratě pořádně zapršelo a to je hodilo do skvělé kondice. Celá CZ partička se sjela na místo konání už pár dní předem, tak byl čas se hezky adaptovat a sladit. Následovalo pár skvělých dnů pohodového ježdění nezávodních trailů, které jsme si užili. Uteklo to jak voda a byl tu páteční ofiko trénink. Tratě absolutní top! Megaflow na prvním a nekonečném trailu Fast&Furious byl sladkej bombón hned z kraje, na závod to místní hodili ještě do shapu..no mňam. Následoval poměrně namáhavý výšlap na trail Megaroller ( Rollercoaster do Madonny) jednalo se znovu o celkem extrémní záležitost co do délky i obtížnosti, tedy na naše cz poměry určitě, zbylé dvě RZ už tak dlouhé nebyly. Při trénování jsem držel vlajku nejvýš já, tak mě kluci pasovali na vodiče. Zbývalo lehce poservisovat kolo ať to klukům nepodělám kvůli nějaké tech. závadě. Přeci jen je pravdou, že je to větší zodpovědnost jet jako team.Zbývalo se dobře vyspat, ať to tam ráno mužem nasolit.

foto: Tomáš Král , @kraliqe

V den závodu vstávačka celkem brzo a šup do shuttlu k RZ1 na Melogno a tam za své ještě asi 150 vejškovejch na zahřátí bylo fajn. Hned po startu se mě kluci hezky drželi, pak přišel první krátkej sprintík a už jsem nemohl chytit to správný tempo, moc brzda plyn, nevyrovná jízda a nervozita. Vanik, který se mě snadno držel sám pak říkal: “… já na tebe chtěl křičet, abys jel jako v tréninku”, ale nešlo mi to. Strategie byla že kluky potáhnu a eventuelně si udělám náskok do šlapavejch úseků (jel sem tuhle sezónu trochu na falešnou formu). Vanika jsem pustil v prvním šlapání jak to šlo, páč byl pořád za mnou. Pak se nám do cesty začali trochu montovat pomalejší jezdci (asi 4x) a předjíždět je, nešlo vždy úplně hladce. Na cca 14min trailu se s tím, ale už trochu musí počítat. Rozestupy mezi náma nebyly veliké a tak jsme mohli v klidu zdolávat výšlap na Megarollera a vymýšlet novou strategii :). Nahoře dobrá občersvovačka, ale nepřecpat se, aby nebyl poblijón, páč RZ2 byla z počátku dost šlapavá, vlastně asi nejvíc z celého závodu. Kluci vyrazili dříve, Vanik zase letěl jak vítr a Fána za ním a já se snažil stíhat s rozestupem. Skalku na Madoně jsme zdolali zas chvilku po sobě a tak teamový duch plesal. Prěd RZ3 jsme v průběžných výsledcích viděli, že jsme v 35+ na prvních třech pozicích, tak už to jen pohlídat a nic nehrotit. RZ3 od hradu Finalborgo, technická a krásná s vracečkama i šlapáním. Dali jsme ji na jistotu všichni s rozestupem abychom si nikde nepřekáželi – naštěstí.. já šel jednou mimo trať :).

foto: Tomáš Král , @kraliqe

Zbýval už jen výšlap a legendární DHman. Ten měl začátek také dost o šlapání, tak formace jako na dvojce, už jsme věděli že jsme na tom dobře a nebylo třeba nějak riskovat na obávané skále k móři.. Ale musím říct, že mě tenhle trail v závodě bavil asi nejvíc co jsem ho kdy jel. Dole s fanoušky to byl super zážitek i když jich tam nebylo zdaleka tolik jako následující den na elitní Trophy Of Nations. Dole jsme dali s radostí pěstičku a frčeli spokojeně na náměstí k oblouku pro papírek jak to tedy dopadlo. Pak rovnou pivo, pláž a moře za odměnu. Na pláži už s gratulkama čekal zbytek CZ party. vyhlášení bylo záhy a překvápko teda bylo, když nás nevyhlasili jako team 35+ (předloni tam tahle kategorie byla a letos jsme si celou dobu mysleli že ji jedem :). Inu letos byla jen kat.muži a tam jsme zajeli 5. flek což vlastně není špatný. Jako jednotlivci však dědcí byli a to jsme si vyzobali v CZ barvách – tedy hezky celé pódium. Nechyběla decentní oslava 😉 Letos se prodloužené léto ve Finále moc povedlo. V neděli to tam po nás šli sypat ty ofiko národy.

foto: Tomáš Král , @kraliqe

Tím se tam i pro mě letos uzavřela sezóna, která byla moc úspěšná. V kategorii to lepší bejt ani nemohlo. Obhájil jsem titul MČR 35+. Enduroserie celkově 12. flek a taky mě tam vyhlasili jako nejrychlejšího z dědků.

MČR 35+, Sušice // foto: Tomáš Král , @kraliqe

ES Klínovec // foto: Jára Sijka, @jarasijka

Je to radost mít podporu v rámci top produktů od Protocycles. Od kotvícího Galferu, stylového Chromagu, mazacím a leštícím Juice Lubes a zvláště pak kola Pivot! Pro mě se u letošního modelu Pivot Firebird potkala krása s funkčností na úplném vrcholu!! 

Díky za support!

Radost!

Frenk