CHROMAG ŤULDA ROOTDOWN

Obecně se dá tvrdit, že stavěči kol pro své drahé polovičky jsou rozděleni. Jedni to slepí ze zbytků, co najde ve sklepě. Výsledek bývá často nehezký, i když funkční paskvil. Jezdí, drží pohromadě a váží jako starý dobrý poctivý kolo.

Pár řečiček drahé polovičce ohledně kvality letitých součástek (v dobách své slávy), bývá chabým pokusem překrýt fakt, že je to paskvil a paní na tom křápu bude teď s vděkem chtě nechtě jezdit.

Spíš si myslíme, že je mezi námi víc těch, co se se stavbou kola pro holku mazlí a ladí. Samozřejmě především vzhled. Tím víc, když si většinu komponent vybírá drahá polovička sama ještě dřív, než se začne nakupovat.

Kolo je fantastický vynález a mělo by nést radost, emoce. Tak je potřeba na to nahlížet. 

Když jsme měli jasno, přišli jsme do Flowcycles Bike Studio. Sami neznáme příjemnější prostředí pro stavbu kola. Nejen, že tam najdtete největší nabídku komponentů Chromag v celé Praze, ale prostor studia je opravdu příjemný a navíc inspirativní. Stojíte u stojanu, posloucháte muziku, krafete o kolech, hodiny utíkají a prázdné šálky od kávy se hromadí. Je tam dobře.

Volba padla na osvědčený rám Chromag Rootdown ve velikosti M. Kolo na všechno. Můžete na něm jet beze spěchu přes Alpy i s ním vlítnout do kostrbatých trailů. Má akurátní geometrii i obdivuhodnou odolnost. Fialová barva se zlatými logy byla jasná volba.

Na Chromag nelze dát pochopitelně  jiné komponenty než-li Chromag. Kokpit obstaraly ikonická řidítka OSX ve zlaté barvě, které svírá představec HiFi. Gripy Chromag Squarewave v hnědé barvě se zlatými objímkami. K nimž přesně pasuje holčičí sedlo Chromag Juniper v limitce LTD – kůže se zlatými ornamenty. Sedlo je na vrcholu teleskopické sedlovky 9point8 Fall Line.

Drobnosti jako deklík na představec, podložky pod představcem a sedlová objímka jsou Chromag a zlaté – jak jinak. 

Kliky a střed obstaral osvědčený Praxis. Konkrétně model Cadet. Do nich jsme našroubovali zlaté pedály Chromag Scarab. Tím jsme se dostali k pohonu a ten roztáčí výplety. Ty jsme trochu poladili vlastními polepy ve žluté barvě, která na černém ráfku Chromag Ally perfektně pasují ke zlatým doplňkům. Jsme skoro u konce. Vidlice Marzocchi s polepy přímo pro majitelku, zlatý košík a pochopitelně kotouče a destičky Galfer

Voilá, tady je. Na živo vypadá ještě líp, než na fotkách.

Posuďte sami – vypadá snad Ťulda jako sériový korporátní kousek z velkého obchodu?

Spíš ne, což?