BLINDURO TRAIL FEST 2020

Je za námi mimořádně vyvedený zavírák prázdnin (pro c-19letošek) – Blinduro Trail Fest.

Tolik lidí najednou nenajdete ani na to tokijským přechodu. Vážně!

Na Lipně. U lodiček. Mezi kopci. U hospody. A všichni s kolama!

Závod dvojic a Air DH v letním dni a večeru, sobotní zamračenější první část 500+Blindura a nedělní mordor pro část druhou potvrdilo monstróznos….t….moment-

Jsem si vlastně vzpoměl, že ač se jednalo o největší enduro závod u nás, tak ve srovnání s lodičkářema pod hrází, kteří tam taky měli svoje enduro na vodě by vypadalo i MegaTeraBlinduro jako 10kluků, 2 holky u mrazáku na modrošedý plechovky. Neuvěřitelný, kolik je lodičkářů!

Ale zpět k těm od bláta.

Protocycles letos poprvý oprášil stánek a vyrazil za vámi všemi, aby jste se mohli pokochat našima libovkama. Nejlepší brzdový kotouče Galfer, unikátní kanadské sedlovky 9point8 (v pravým slova smyslu unikátní!), ikonický Chromag, precizní Praxis, britské blátosajrajtoprachobijce Juice Lubes, chrabré španělské ochránce AMS nebo nápadité OneUp a jako némecká ekonnomika nabušené všechnosložiskem Acros!


A taky naše raubíře na kolech – fešáka Frenka, donka Bečviho a polonašeho kubukubikulu Kubu Říhu. Vzpomenete si ještě, že jsme vám na jaře oznámili, že kokpit na jeho kolech, brždění na těch jeho kolech i ochrana laků těch jeho kol a mazání spadá pod naší jurisdikci?

Ne? Nepamatujete? Vaše smůla. Takže jo! Chromag+Galfer+AMS+Juice Lubes je s Kubou Říhou!

Náš milej Kuba, který za sladkým úsměvem skrývá nejednu jízlivou poznámku, za kterou by zasloužil záhlavec, nám začal divnosezónu natolik nadrbaný, že při jarním městském sjezdu se mu pod kola připletl jeden malý skok do odkloněnky.

Odrazil se odklonil to, dopadl do odkloněnky krapet víc odkloněn, což mu odklonilo přední kolo, které mu tím pádem zmizelo a spustilo kraťoulinkou konsekveci, která v krátkém sledu zmizela i Kubovo rameno, čímž i většinu c-19sezóny. Co vám budeme povídat, už takhle u nás není z čeho brát a když sáhnete po hotovým, tak tejpek neukočíruje ego v Ústí. To nechcete.

Nevadí, už je zpět při síle a začíná nám dělat velikou radost! Myslíme si, že ty naše dva burany svěle doplňuje ať vyhrávají nebo nevyhrávají, tak baví diváky a rozhodně se za nima nemusíte bát zajít na kus řeči o autech, ženskejch, šutrech nebo třeba komponentech.

Nečekejte u nás report model:  „Moc mi to dnes nesedlo, počasí bylo brdelí ke zdi a nasadil jsem blbou gumu, díky čemuž jsem trefil sloup od lanovky a o půl vteřiny později a 100m dál zazimovanou rolbu…..bla bla bla“ Ne ne. Takovej tu nestrpíme. My se na kole bavíme  (krom toho, že po nich nelidským nátlakem vyžadujeme výsledky).

Jak tento víkend viděli oni sami?


Kuba nesmutnil, že nerozšíří svou telefonní půjčovnu  odolných telefonů u výkopů strabagu a podobných. V minulosti vyhrál asi  59 nebo 62 odolných telefonů, přesně už si to nepamatuju.

Zalepil to alespoň jízlivou poznámkou na potisk trička nebohého produkčního při předávání cen.

Poslal jsem mu vcelku jednoduchý úkol – sepiš prosím 4-6 vět o Blinduru, díky.:

>>Joo Blinduro to mam rád, závodění na oči ti totiž vždycky připomene že zas takovej trail mástr nejsi, ale to je přesně to co mě na tomhle formátu závodů baví. Takže jsem byl rád že po zranění stíhám tenhle trailový fesťáček. Dva dny na oči, na blind to byla ideální rehabilitace pro mou sešroubovanou kličku, jsem zvědavej co mi pan doktor v úterý řekne. Hehe. První den jsem se do toho pustil s rozvahou, spíš jsem si to užíval, snažil jsem se nedělat zbytečné chyby a držel jsem si flow. Přece jen po dvou měsíční pauze necheš hned zas letět přes řidítka. Nakonec z toho byla hezká dvojka v průběžném pořadí. V neděli nás pro jistotu čekal děšť a mokro takže bylo o zábavu postaráno. Kořeny, kameny, mokrý kořeny, hodně kamenů, bláto, bláto bláto. Šumava nám opět ukázala co umí. Musim teda říct že Michal si pro nás letos připravil opravdu parádní přírodní erzety a tak jsme se každou erzetu těšili co na nás čeká v té další i když to teda nebylo vůbec zadarmo. Závěrem tohodle super víkendu bylo druhé místo v cíli a naprostá spokojenost. <<

Jak vidíte, ještě je potřeba na jeho chápavosti zapracovat.


Frenk dojel taky skvěle a zase určitě bavil lidi. Zkusil jsem mu po závodě, kdy mi rozněžněle vyprávěl o hledání zelených kulatých kamínků, u čehož zasněně hladil ve vzduch mezi rukama cosi imaginárního, kulatýho a asi hrozně sladkýho dopravit do mozku požadavek se stejným zněním jako Kubovi.

Načež mi poslal mi „report“ z Morávky, kde se prý taky jel jakýsi závod.

Zkusil jsem to znovu:

>>Máme za sebou čerstvě také Blinduro trailfest, který se moc vydařil, klobouk dolu za takovou akci! Mně se podařilo urvat 2 flek v pátečním závodě Air Dh a víkendové Blinduro500+ jsem doklouzal na 3tím místě v kategorii a 6 celkově. Michal postavil krásné rz a některé z nich za počasí které panovalo,  měly lehký šmrnc Hcblindura – jo a atmto jsem ti nedořek! Ti jezeďáci tam ty střepy od flašek házej do toho pole schválně, aby nás zmátli a to hledání znepříjemnili!<<

Dobrý. Na něm už ňákej pátek pracujeme a zatím jsou výsledky , mno jak to říct…postupujeme pomalu.


Bečvi.

Ten měl taky bezva víkend. Nevyvrátil žádnej strom a byl extrémně výřečnej. Za celej víkend řekl na něj neuvěřitelných š-e-s-t slov!!!! Řeknu vám – třeštila mě z něj hlava.

Dostal stejnej úkol jako kluci.

Tak to bychom měli.

Mílí a drazí, těšíme se zase příště s ňákými informacemi ohledně našeho stánku a těch našich flájbojů.

fototexto: Trnka